بازسازی ظروف لعابی
شناخت ظروف لعابی
لعاب یا لعاب ویتروس از ذوب کردن پودر شیشه و اعمال آن بر سطح فلز، خاک رس یا سنگ با پختن آن در کوره با دمای ۲۰۰۰ درجه فارنهایت (۱۰۹۳ درجه سانتیگراد) بهدست میآید. با ذوب کردن، پودر شیشه بهصورت روکش مانند به سطح فلز میچسبد تا سطحی صیقلی، هموار، غیر متخلخل ایجاد کند.
ظروف لعابی بهراستی، نوعی ظروف آهنی هستند که سطح آنها را بهمنظور جلوگیری از زنگ زدن، از لعاب میپوشانند. البته این نوع ظروف را نباید بسیار گرم یا سرد یا پرتاب کرد یا اینکه تحت ضربه قرار داد، زیرا لعاب سطح آنها ترک برداشته و میریزد.
مواد معدنی مانند ماسه کوارتز، بوراکس، فلدسپات، فلورسپات و سودا ذوب شده و به لعاب تبدیل میشوند. همچنین برخی از اکسیدهای غیر سمی برای اصلاح خواص لعاب وجود دارد. حتی وقتی گرم میشود، هیچ ماده سمی منتشر نمیشود.
کاربرد ظروف لعابی
ظروف لعابی یکی از قدیمیترین ظروف برای استفاده بشر بوده، که کاربرد آن حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد. اما امروزه این نوع ظروف جواب گوی آشپزخانهها نیست. زیرا این نوع ظروف نچسبی ندارد و فقط برای درست کردن خورشتها، آش و سوپ مفید است.
این گونه ظروف عمر بسیار بالا و دوام خوبی دارند. البته تا زمانی که روکش لعابی آنها از بین نرفته است.
آیا ظروف لعابی بازسازی میشوند؟
ظروف لعابی بهدلیل لایه مینای شیشهای سختی که روی آنها اعمالشده، امکان جدا کردن این لایه وجود ندارد و در بخشی از فرایند بازسازی ظروف بنام (سندبلاست) لایه برداری نمیشود. مادامیکه این لایه برداشته نشود و سطح ظروف آماده برای آستر و رویه گرانیت نشود امکان روکش مجدد آن نیست.
تعمیر قابلمه و تابه لعابی
در بیشتر موارد این گونه ظروف از فلز آهن نازک ساختهشدهاند و در پروسه سندبلاست سوراخ میشوند یا آسیب جدی میبینند.
بازسازی سینی فر لعابی
تنها مواردی امکان بازسازی سینی فر لعابی وجود دارد که جنس سینی ضخیم بوده و لایه یکدستی روی آن را فرا گرفته باشد. در بازسازی سینی فر بهعلت صاف بودن سطح سینی و یک دست بودن پوشش لعاب فرایند سندبلاست راحتتر انجاممیشود و تلفات این گونه سینیها نسبت به قابلمه، تابه، کتری و قوری کمتر است.
شما میتوانید سینیهای فر و ماکروفر را برای بازسازی به کارخانه بازسازی ایلیا تحویل بدهید و برای آنها از روکش گرانیت بهرهمند شوید.
سینیهای گرانیت شده دارای روکش گرانیت از نچسبی بیاندازهای برخوردار میشوند و بهراحتی میتوانید درون آنها کیک، شیرینی و پیتزا را قرار دهید بدون آنکه چسبندگی ایجاد کند.
مزایای ظروف لعابی
- لعاب از مواد اولیه طبیعی ساخته شده است و هیچگونه جای نگرانی بابت غیر بهداشتی بود مواد آن وجود ندارد.
- لعاب یک لایه شیشهای روی آهن است که به مواد غذایی اجازه میدهد طعم طبیعی و خالص خود را حفظ کنند.
- جنس فلز قوی این ظروف این امکان را دارد تا دما را بهسرعت منتقل کند.
- ظروف لعابی بهخاطر رویه لعابی خود قابلیت تمیز کردن بسیار راحتی دارد.
- ضد خراش و ضد لک هستند.
- آنتی باکتریال هستند.
- استحکام بسیار بالا در برابر ضربه و حرارت دارند.
- زنگ نمیزنند.
- واکنش شیمیایی با هیچگونه مواد غذایی ندارند.
معایب ظروف لعابی
- پس از هر بار استفاده ظروف لعابی باید به آرامی سرد شوند. در صورت شک دمایی امکان ترک خوردن لایه سطحی لعاب وجود دارد.
- دسته این نوع ظروف از جنس بدنه است و هنگام پخت و پز بسیار داغ میشود.
- نچسب نیستند و برای پخت برنج یا تهدیگ مناسب نیستند.
سلام یک چراغ والور علاالدین دارم میخام استوانه و منبع ان که قبلا لعاب مغز پسته ای رنگ داره عوض کنم و لعاب با رنگدیگری بزنم . ایا شرکت شما انجام می دهد . ضمنا در انتخاب رنگ لعاب چقدر حق انتخاب است . هزینه کار چگونه محاسبه میشود
سلام امکان رنگ کاری قطعات لعابی نیست متاسفانه
سلام خسته نباشین، کتری لعابی هم میشه تعمیر کرد؟ کف کتری لعابی من، یه حالتی شده بود که نمیشد باهاش آب جوش آورد، میخواستم اگه بشه تعمیرش کرد اگر هم نه که هیچی
سلام دوست گرامی متاسفانه امکان تعمیر کتری لعابی وجود ندارد