ظروف آلومینیومی انتخاب درست یا غلط
کاربرد این گونه ظروف به علت فراوانی و ارزانی بسیار است و بیشتر ظروف از جمله کتری و قوری، سینی و… از آلومینیوم ساخته میشود. ظروف آلومینیومی انتخاب درست یا غلط تقریبا در تمام آشپزخانهها این ظروف پیدا میشوند. بازسازی ظروف ایلیا به شما میگوید که چکار باید انجام بدهید که این ظروف خطری برای سلامتی شما نداشته باشد. دلیل محبوبیت این نوع ظروف سبک بودن و قابلیت انتقال حرارت یک نواخت به تمام ظرف میباشد.
خطرات آلومینیوم :
در طی قرار گرفتن ظروف آلومینیومی بر روی حرارت در هین پخت و پز احتمال اینکه ترکیبات مواد سمی آلومینیوم وارد غذا بشود و یا تجزیه صورت بگیرد بسیار زیاد است. آلومینیوم در دماهای بالا ممکن است به مرور زمان به غذا منتقل شود و ورود بیش از حد آن به بدن، در بلندمدت با مشکلاتی همچون اختلالات عصبی، کاهش سیستم ایمنی و حتی مشکلات گوارشی همراه باشد.
این ظروف نرم هستند و بر اثر حرارت نیز نرمی بیشتری پیدا میکند و از فرم اولیه در میآید. هر چند بخشی از آلومینیوم بدن را این نوع ظروف تامین میکند ولی در عوض امکان تغییر طعم مواد غذایی را دارد. سالیان دراز از قابلمه و تابههای آلومینیومی یا رویی استفاده شده است اما بهترین روش استفاده از این نوع ظروف روکش کردن آنها با پوشش گرانیت یا تفلون مرغوب است.
راهکار: استفاده از ظروف روکشدار
برای کاهش خطرات مرتبط با ظروف آلومینیومی، برخی از تولیدکنندگان از پوششهای محافظتی نظیر تفلون و گرانیت برای ظروف استفاده میکنند. این روکشها باعث جلوگیری از ورود ترکیبات آلومینیومی به داخل غذا شده و به افزایش طول عمر ظروف کمک میکنند.
با این حال، استفاده از روکشهای مرغوب و استاندارد توسط تولیدکنندگان مجاز و تحت نظارت بهداشت، امری ضروری است. کیفیت و نحوه اجرای این روکشها باید به گونهای باشد که در مقابل حرارت مقاوم بوده و از تجزیه و جدا شدن مواد سمی جلوگیری کند.
مراکز مجاز :
پوشش گرانیت و تفلون باعث جلوگیری از تجزیه آلومینیوم و نفوذ آن به داخل غذا میشود این مورد نیز باید توسط متخصصین این امر در کارخانه های مجاز و دارای مجوز بهداشت انجام شود. زیرا مکانهای غیر مجاز برای کم کردن هزینهها و دریافت سود بیشتر مراحل بازسازی را بطور کامل انجام نمیدهند.
روکش نچسب
نحوه اجرای پوشش روکش نچسب و مواد بکار گرفته شده و اعمال مراحل استاندارد در امر بازسازی ظروف آلومینیوم بسیار حائز اهمیت است.
برای اینکه ظروف مشابه تولید قابلمه و تابه نو مجدد روکش شوند، باید خام شوند و روکشهای قبلی لایه برداری شود و ظروف توسط شن و فشار باد کمپرسورهای قوی (سندبلاست) کاملا تمیز و آماده رنگ و گرانیت میشود. این مراحل باید به ترتیب و بعد از هر مرحله آستر و رویه گرانیت داخل کوره برود تا کاملا پخته شود.
بدترین نوع ظروف برای آشپزی :
بدترین نوع قابلمه و تابه برای پخت و پز آلومینیوم و ظروف تفلونی است که پوشش نچسب آنها از بین رفته است و امکان وارد شدن سموم فلز ظرف به داخل غذا مهیا شده است. در این مواقع ظروف دیگر قابل اطمینان نیستند و نباید از آنها استفاده کرد سمی که از فلزات در اثر حرارت و حتی تاثیر مواد غذایی گوناگون از خود خارج میکند هر کدام به نوعی برای سلامتی مضر هستند.
برای خواندن مطالب بیشتر در مورد بازسازی سبد هواپز، ظرف سرخکن بر روی این لینک کلیک کنید
No comment